Terassi messuilla

Habitare 2018

 

Teksti ja kuvat Hanna Leino

Habitaressa, Helsingin messukeskuksessa syyskuussa näettiin ja koettiin ajankohtaiset sisustamisen värit ja ideat. Root – Pintaa syvemmälle -teema näkyi korostamalla asioiden alkuperää, aitoutta ja persoonallisuutta. Terassi median osastolla oli suloista samettia ja lampaantaljoja, käsintehtyä keramiikkaa ja luonnoninspiroimia kattauksia. Yhteistyökumppanit, joiden tuotteita osastolla nähtiin olivat: Jalotakka, Liuskemestarit, Kirami, Espegard, Landmann, Aina keittiöt, Mattotalo Helma, Contura, Ellos, Gant Home, Sessak, Kruunukaluste, Järvikylän kartano, Kotilaituri, Leino Design, Garden Living. Habitare järjestetään seuraavan kerran 11.–15.9.2019-

 


Kevätmessut 2018

Teksti Eeva Ek Kuvat Hanna Leino ja Pirjo Kiiskinen

Kevätmessut 2018 Helsingin messukeskuksessa toivat uusimmat, kauneimmat ja inspiroivimmat terassi-, piha- ja puutarharakentamisen ideat kaikkien ulottuville. Terassi median omalla osastolla aistittiin kauden ajankohtaisimmat ja vahvimmat ilmiöt yhteistyökumppaneiden tuotteidena vulla. Lisäksi nähtii Kukkala-blogin Sanna Raskun suunnittelema unelmaparveke!

 


Kevätmessut 2017

Teksti Eeva Ek Kuvat Frida Steiner

Kuin taikaiskusta rakentui Terassin kumppaniosasto upeaksi koti–piha-kokonaisuudeksi huhtikuisille Kevätmessuille Helsinkiin. Tämän vuotisella osastollamme halusimme korostaa suomalaisten syvää ja merkityksekästä luontoyhteyttä, joka on inspiroinut meitä menestykseen koko Suomen 100-vuotistaipaleen. Nahka, puu, kivi, tuli, vesi ja kasvit herättivät kodikkaan osaston eloon.

Juvin upea puuvalmis keittiökokonaisuus herätti luonnollisuudellaan ja maalaisromattisella hengellään ihastusta. Ruosteisen patinoidut vetimet kruunasivat ilmeen. Mattokympin Nature-matto oli osastolle nappivalinta. Kovaa kulutusta kestävänä, vesipestävänä ja pölyämättömänä se sopii myös terasseille ja parvekkeille! Osaston yrttirunsaudesta vastasi Järvikylän Kartano.

Boknäsin upea massiivipuinen Ethnicraft-ruokailuryhmä hurmasi pelkistetyllä muotoilullaan ja huippulaadullaan. Huomaa myös Mattokympin helppohoitoinen ja näyttävä musta häräntalja sekä Piirongin trendikkäät tekstiilit!

Olohuonekokonaisuutta hallitsi paitsi Boknäsin retrohenkinen nahkakalusto, myös Takkamaailman vapaasti katosta roikkuva Gyrofocus. Tämä mainetta niittänyt, ja pian 50-vuotta täyttävä, takka on kuin taideteos!

Olottaren upet piharakennukset ovat monikäyttöiset! Kuntokatos tykötarpeineen päivällä ja upea kesäkeittiö illalla. Huomaa erityisesti puolapuiset seinärungot. Olottaren pienrakennukset oli istutettu upealle Kestopuuteollisuuden toimittamalle ja rakentamalle lankkuterassille. Tiesitkö, että hinta-laatusuhteeltaan verratonta kestopuuta saa myös leveänä lankkuna? Pinta oli messuille käsitelty tyylikkään harmaaksi.

Mattokympin matto, Airamin Garda-terassivalaisimet, Boknäsin kalusteet ja Piirongin tekstiilit ja somisteet tekivät kesäkeittiöstä oleskelukeitaan.

Green Yardin keinonurmi toi osastolle kesän hetkessä! Huomaa myös hauskat keinonurmesta toteutut askelmapalat. Kesäfiilistä täydensi prinsessakatoksellinen Olottaren pergola, jonka suojissa Kuumalähteen ulkoporealtaasen teki mieli hypätä.

Koristeellisia ja näyttäviä yksityiskohtia riitti: Upea Ideluxin keraaminen Kamado-grilli Bastard hiveli silmiä. Boknäsin Cane-line-terassikalusteiden moderni muotokieli puhutteli, Takkamaailman ulkotuli keräsi katseita (huomaa Liuskemestareiden liuskekivinen reunuskaulus) ja Airamin suloiset paristokäyttöiset led-valaisimet haluaa heti omalle mökille.

 


Habitare 2016

habitare_tunnelmaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin messukeskuksessa 7.–11.9.2016 Habitare 27. kerran!

Terassi toteutti yhteistyössä kumppaniensa kanssa Habitare-messuille retrohenkisen osaston, jossa voi fiilistellä designin huippuvuosikymmenten, 50- ja 60-luvun tunnelmaa.

Osasto 7c31:n tunnelmia:

Kuvat Mira Halonen ja Eeva Ek

tunnelmatuli poreisiin
kaappitilaa juttutupa

Kevätmessut 2016

Teksti Eeva Ek ja Frida Steiner Kuvat Frida Steiner

Terassi-lehden ja Kotiblogien hulppea messuosasto koteineen ja pihoineen rakentui Helsingin messukeskukseen jälleen upeaksi kokonaisuudeksi ja messuvieraiden iloksi.

 KUVA20

Osaston tuotteet:

TEUVAN MÖKKI- JA SORVITUOTE – Piharakennus
UPM ProFi – Komposiittiterassi
RUDUS – Pihakiveys
SUOMEN KIVIPIHA – Kiveyksen asennus
KUUMALÄHDE – Ulkoporeamme
TURUN MARKIISI JA PEITE – Purjemarkiisi
ESPEGARD – Ulkotuli ja -ruukut
LATTIA-ASENNUS.FI – Parketti
JUVI – Keittiökaapistot ja täyspuukalusteet
TAKKAMAAILMA – Biotakat
LACANCHE – Uuni/liesi
JYSK – Kalusteet ja tekstiilit
COUNTRY WHITE – Sisustussomisteet
METHOD – Puhdistustuotteet
HUISKULA – Kukat ja kasvit
GRILLIT –I/O Living
KAKUT –Suomen kokkimaajoukkue (Marika Korhonen)
PATA JA KATTILA – Le Creuset/DeBuyer (Eiring.fi)

Beach Houseksi muutettu City-sauna ja Kuumalähteen poreallas saivat monet kaipaamaan lokoisaa lomaa. Rakennusta täydensi puukuvioitu komposiittiterassi UPM ProFi Loggia. Huomaa myös Ruduksen raikkaan keltaiset pihakivet ja saman sävyinen purjemarkiisi, jonka Turun Markiisi ja Peite toteutti osastollemme mittatilaustyönä. Monikäyttöinen Espegardin tulipata mahdollistaa nuotionautinnot ulkosalla. Kiitos osastollamme vierailleille – Kevätmessut
seuraavan kerran 6.–9.4.2017
KUVA21 KUVA23
Lacanchen ranskalaisuutta henkivä liesi sekä kauniit padat ja kattilat houkuttelevat ruanlaittoon. Jyskin kevään moderneja uutuuskalusteita.
KUVA27  KUVA24
Stailaus viimeisteltiin Huiskulan leikoilla ja Country Whiten tekstiileillä ja somisteilla. Esta Parketin Tammi Village -lankkuparketti antoi laadukkaan pohjan JUVI:n massiivipuukalusteille.
 KUVA19 KUVA28
Tuvassa ja makuusopessa vallitsi rauhallinen ja kotoisa tunnelma. Tekstiilit Jysk ja Country White.