Sivussa suojassa

Toimittanut Mira Halonen kuvat Suunnittelu COS Design Toteutus Signature Landscapes Kuvat Tim Turner

Australiassa riittää lämpöä talvikuukausina. Moni viilentää mielellään itseään omalla uima-altaalla. Suurkaupunki Melbournen kaakkoispuolella tontit eivät ole suuren suuria, mutta niistä halutaan tehdä ensiluokkaisia. COS Design suunnitteli australialaisperheen allastoiveen talon sivulle, jonne muotoutui kulkuväylän ja säilytystilan paikalle katseilta suojaan varsin miellyttävä oleskelutila.

Pitkänomaiseen alueeseen sijoitettiin sekä hyvän mittainen uima-allas että poreallas. Toinen pääty varattiin rentoon seurusteluun takkatulen äärellä. Australian kylmintä aikaa on heinäkuu, jolloin kokoonnutaan mielellään tulen ääreen viinilasilliselle. Takkapuut muodostavat käytännöllisen taideteoksen aitarakenteeseen nostetun telineen avulla

Pihan toteutuksessa käytettiin paljon betonia, jo uima-allastakin tukemaan ja antamaan näkösuojaa naapuriin päin. Turvallisuuden vuoksi uima-allas pitää olla aidattu, tässä tapauksessa käytettiin lasia, ettei tilasta tule liian ahtaan näköinen. Kylmän betonin vastapainoksi ja ilmettä lämmittämään valittiin aidan jatkeeksi ja terassilaudoitukseksi puuta.