Kattoterassi nousi maisemiensa tasolle

Teksti Mira Halonen kuvat ja suunnittelu Maija Pelkonen

Helsingin merenrantamaisemissa on hulppean kokoinen kattoterassi, joka koki upean muodonmuutoksen. Ison terassin haittapuolia olivat vain aukea paikka ja silloin tällöin voimakas tuuli, sade ja polttava aurinko. Taloyhtiö rajoitti suunnittelua vain siten, ettei naapurien näkymiä merelle saanut peittää.

Terassin katteeksi valittiin tummanharmaa komposiittilaudoitus. Se toteutettiin mahdollisimman tiukkaan, ja reunoille asennettiin verkot estämään alustan likaantumista roskilta. Sadevesi valuu kaivoon, sen kohdalle tehtiin luukku huoltotoimia varten. Kaikkiaan noin 30 neliön ala sai komposiittia ylleen.

Oleskelupaikan reunalle, rottinkituolien taakse toteutettiin istutuslaatikko noin 50–60 senttiä korkeana. Näihin valittiin vain näihin oloihin sopivia niin sanotusti varmoja valintoja kuten kääpiövuorimäntyä ja villiviiniä.

Reuna-alueelle, noin kahdeksan neliön verran, levitettiin soraa. Soran päälle asetettiin luonnonkiviä.

Valkoinen koristekivi kehystää kauniisti ruokailuryhmän alla olevaa kaarevaa terassilaudoitusta. Sitä käytettiin myös kattamaan Torres-valoruukut tekopuksipuineen.

Ruokailua varten hankittiin valkoharmaat Leone-kalusteet. Kahden polyrottinkisen nojatuolin ja rahien sekä lasikantisen pöydän setti on nimeltään Sand.