Kattauksen syysmaut

Koonnut Mira Halonen Kuvat Lexington

Syksyä kunnioittavan kattauksen värejä ovat keltainen, oranssi ja ruskea. Tuo näiden lämpimiä sävyjä pöytään ruokahetken piristämiseksi niin astioina kuin tekstiileinä.

  • Levitä luonnonmateriaalinen liina pyyhitylle pöydälle.
  • Asettele kuivatut koristeheinät, oikeat ja teko-oksat maljakoihin ilman vettä ja sijoita pöydän päihin, niin ne eivät häiritse keskustelijoiden näkyvyyttä.
  • Nosta koristekurpitsoja epäsäännöllisesti sinne tänne pöydän päälle.
  • Rouheat, puiset ja keraamiset astiat ovat omiaan tuomaan sadonkorjuutunnelmaa. Tarjoa niiltä esim. leipää ja voita.
  • Aseta jokaiselle ruokailijalle leipälautanen ja keittokulho kattauslautasen päälle.
  • Varaa jokaiselle varsinaisen juomalasin lisäksi vesilasi. Muista nostaa vesikannu pöytään!
  • Rullaa servetit rennosti lautasliinanpidikkeisiin ja sujauta mukaan koristeoksa.
  • Aseta kruunukynttilät tukevasti jalkoihin ja sijoita ne sopivan etäälle maljakoista. Tuikkukynttilöitä voi polttaa juomalaseissakin.
  • Himmennä valot ja sytytä kynttilät – Voilà, illallinen kattauksineen on valmis!

Vinkki! Lämpimät keitot maistuvat syksyiseen aikaan.